Tutustu rakentamisen ja palstanhoidon päivitettyihin ohjeisiin

2.5.2024

Rakennustoimikunta on valmistellut ja hallitus hyväksynyt uudet rakentamisen ja palstanhoidon ohjeet Pakilan siirtolapuutarhalle. Merkittäviä muutoksia edellisiin ei ole, mutta monia yksityiskohtia on tarkennettu ja ohjeiden rakennetta selkeytetty.

Ohjeistusten päivityksen tavoitteena on, että jokainen puutarhuri löytää tarvitsemansa tiedon helposti ja voi omalta osaltaan hoitaa ja ylläpitää palstaa Helsingin kaupungin meille asettamien määräysten mukaisesti. Yhteisillä pelisäännöillä ehkäistään ja ratkotaan myös silloin tällöin leimahtavia naapurikiistoja.

Rakentamisohjeissa painottuvat olemassa olevien rakennusten ja rakennelmien korjaukset ja uudelleen rakentaminen. Syykin on yksinkertainen: kokonaan uusia mökkejä rakennetaan vuosittain vain yksi tai kaksi ja rakentamista ohjaa kaupungin kanssa laaditut yksiselitteiset tyyppipiirustukset. Eriasteista nikkarointia ja korjauksia sen sijaan tehdään lähes joka mökillä aika ajoin.

Vanhojen mökkien, varastojen, pergoloiden ja muiden rakennelmien korjaus- ja muutostöissä on aina mahdollisuus ennallistaa ja edistää ilmeeltään yhtenäistä puutarha-aluetta, mikä on kaupungin meille esittämä vaatimus. Sama pätee myös palstan istutuksiin ja kasvillisuuteen.

Infotilaisuus kerhotalolla sunnuntaina 5.5. klo 14

Rakennustoimikunta järjestää infotilaisuuden päivitetyistä ohjeista sunnuntaina 5.5. klo 14. Tervetuloa kuulemaan, kysymään ja keskustelemaan rakentamisesta ja palstanhoidosta. 

Tutustu ohjeisiin